Zoeken

Social media links

Volg ons op:

linkedin

twitter

EHBO f

  • Weet wanneer je 112 moet bellen!

Banner - Organisatie

EHBO afbeelding-02

Banner - Boek

EHBO coverLeD 2016 bijgesneden 240x240

Banner - Cursussen

cursussen

Banner - Informatie

EHBO afbeelding-03

De staatssecretaris van Financiën voelt er niets voor om voertuigen die door de vrijwillige EHBO worden gebruikt, vrij te stellen van wegenbelasting.
Dat schrijft hij aan de Nationale Bond die om een dergelijke vrijstelling verzocht.
De reden voor dit verzoek
is dat locale EHBO verenigingen soms in het bezit zijn van een auto of een wat oudere ambulance die geschikt is gemaakt voor EHBO.
De voertuigen doen dienst bij buitenevenementen voor jong en oud, bij sport, lange-afstandsloop, wandeltochten, survivaltochten, wielerwedstrijden e.d. De voertuigen worden nooit privé gebruikt, maar uitsluitend als vervoermiddel voor slachtoffers, als centrale hulp- of commandopost e.d.
De aanwezigheid van vrijwilligers in de Eerste Hulp is altijd relevant - want direct ter plaatse - en wordt door organisatoren gewenst en door de plaatselijke overheid vrijwel altijd verplicht gesteld.
De inzet van EHBO’ers is vrijwillig; de verleners van eerste hulp zijn vrijwel altijd lid van hun plaatselijke EHBO vereniging, die zelf voor hun financiële middelen zorgen.De Nationale Bond vindt het antwoord van de staatsecretaris teleurstellend.
Het maatschappelijk belang van vrijwillige Eerste Hulp weegt kennelijk minder zwaar dan het gebruik van een oldtimer van voor 1987, waarvoor de Tweede Kamer eind vorig jaar nog een vrijstelling van de motorrijtuigenbelasting regelde. Gelet op de in juli 2011 aan de Kamer gestuurde Autobrief ligt het niet voor de hand op dit moment nieuwe vrijstellingen in de autobelastingen te introduceren, aldus de staatssecretaris in zijn antwoord aan de Nationale Bond EHBO.